3D Ultralyd fra uke 26-30

Ingen henvisning - ingen ventetid - topp moderne utstyr

Ultralyd

Bestill time

Hva kan man forvente på 3D ultralyd?

3D-bilder er stillbilder, mens 4D viser bevegelige bilder. Ved hjelp av denne typen ultralyd kan vi lage realistiske bilder som levende beskriver barnets utseende, bevegelsesmønster og ansiktsuttrykk.

Vi har et av de beste ultralydapparatene på markedet, som kan brukes til å produsere gode 3D / 4D-bilder.

Denne undersøkelsen er en opplevelse for både mor, far og jordmor.

Det anbefales å utføre 3D / 4D ultralydundersøkelse innen 26-30 uker, fordi romforholdene er de gunstigste i denne perioden (hvis det er tvillinger, anbefales det å utføre undersøkelsen i 24-28 uker). Uansett alder på barnet, er undersøkelsen fortsatt en teknisk vanskelig undersøkelse. Dette er fordi det må være flere forhold for å skape et vellykket bilde. Derfor kan ikke et godt 3D-bilde garanteres.

Dersom du bestiller time til 3D i uke 24-30 gir vi ny time gratis dersom baby viser seg på en måte som ikke gir 3D bilder.

Utgangspunktet er et godt 2D-bilde. Babyen må ha nok fostervann foran ansiktet som må vende opp mot mors mage. Armene og bena må ikke dekke ansiktet til babyen.

Vi ser på hode, hjerne, ryggrad, nakke, hjerte, mage, nyrer, blære, armer og ben, og vurderer mengden fostervann. Vi måler hodet, midjen og lårbenet, og beregner babyens vekt.

Utfordringer med 3D bilder

Hvis babyen ligger i motsatt retning, det vil si vendt mot mors rygg innover eller nær livmorveggen, er det umulig å skape et vellykket 3D-bilde. Mengden fostervann er også viktig. Hvis det ikke er fostervann foran babyens ansikt er det nesten umulig å lage et 3D-bilde.

Hvis barnet ligger i en vanskelig posisjon, må mor stå opp og bevege seg slik at barnet forhåpentligvis snur seg og fine 3D-bilder kan tas. Hvis leiet ikke endres, kan man ikke ta 3D bilder. Noen ganger får ikke foreldrene med seg noen bilder hjem. Dette skuffer vanligvis potensielle foreldre, men dessverre er det ingenting vi kan gjøre med det. Uansett vil vi vurdere vekst, undersøke anatomi og vurdere / måle fostervann. Derfor kan vi ikke garantere 3D-bilder eller 4D-videoer. Vårt ønske er å produsere vakre 3D / 4D-bilder. 

Slik gjør vi 3D ultralyd fra uke 26

Ved utvendig ultralyd ligger du på en benk med magen bar. Det blir brukt en ultralydgele på huden for å få frem bilder. Denne undersøkelsen er helt smertefri. Når du ligger på benken kan du følge med på ultralydbildene på en skjerm montert på veggen.

Hva får du med deg?

Hos oss får du bilder og video sendt direkte til din telefon. Etter endt undersøkelse får du tilsendt en link på sms eller mail hvor du kan laste ned ultralydbildene.  

Vi har topp moderne utstyr

Ser vi noe som kan tyde på avvik eller at fosteret trenger ekstra oppfølging blir du henvist til kvinneklinikken på Haukeland Sykehus. 
Vi holder høy etisk standard og følger helsedirektoratet retningslinjer for bruk av ultralyd i svangerskapet. 
2021 Ultralydjordmor Bergen - Personvern
crossmenuarrow-right