Ofte stilte spørsmål

Har du et spørsmål?
Kontakt oss
Kan partner være med på ultralydundersøkelsen, nå i korona tider?
Ja, partner kan være med. Og man kan ha med søsken . Besteforeldre er også velkommen med.
Når kan man se kjønn på ultralyd? 
Ved ultralyd kan jeg allerede i uke 13-14 se kjønn. Ønsker du ikke vite kjønn? si ifra på bestillingen så kan jeg skrive det på en lapp og legge den i en konvolutt (hvis det er ønskelig).
Er ultralyd farlig for fosteret?
Ultralyd av gravide er ikke farlig. Det er ikke registrert skadevirkninger på foster ved bruk av ultralyd. 
Får jeg med bilder fra 2D ultralyd?
Ja du vil få med bilder fra 2D ultralyd. Bildene blir sendt direkte til din mobiltelefon eller mail.
Det hender hvis du kommer inn før anbefalt uke 7 at fosteret er så lite at man ikke kan ta bilder.
Får jeg bilder og video på 3D ultralyd?
Ja du får med bilder og film. Det blir sendt direkte til din mobiltelefon eller mail.
Når er det best å ta 3D ultralyd? 
Den beste tiden å ta 3D ultralyd på er fra uke 26-30. Det er mulig å ta 3D ultralyd både før og etter. Men dersom baby er stor kan det være vanskelig med bilder. Så ønsker du 3D ultralyd sats på å ta dem mellom uke 26-30.
Hvordan er det med parkering hos dere?
Vi har en parkeringsplass rett utenfor inngangen vår. Ellers er det gjesteparkering bak bygget. Se etter gjesteparkeringsskilt. Her er et flyfoto over bygget, med markering til parkering. Du finner også adressen vår her
Bør gravide ta influensavaksine?
Ja, det er anbefalt for gravide å ta influensavaksine etter uke 12. Det er like vanlig blant gravide som andre å få influensa. Gravide er i risikogruppen for å få komplikasjoner etter influensa. Derfor anbefales det gravide å ta vaksine etter uke 12. Vaksinen beskytter mor og foster, og kan beskytte barnet også etter fødsel. Influensavaksine gir sjelden alvorlige bivirkninger. Vaksinen skader ikke fosteret eller øker risiko for abort. Du kan gå til fastlegen for å bli vaksinert.
Jeg er gravid og ønsker ultralyd så tidlig som mulig, når kan jeg komme? 
Jeg ønsker ikke å gjøre ultralyd før uke 7+0 dager. Dette fordi før uke 7 er ikke fosteranlegget nok utviklet og vi kan ikke forvente å se hjerteslag. Hver dag teller og det er lurt å vente til uke 7. Det å se hjertet slå er hovedgrunnen til at man kommer på ultralyd tidlig, det anbefales derfor å vente til uke 7. 
Hva kan man forvente på ultralyd i uke 7-10? 
Tidlig i svangerskapet kan man se om hjertet slår, man kan se at fosteret ligger inni livmoren, man kan telle fostre og man kan måle fosteret for å anslå ca termin. Selv om det er for tidlig å vurdere fosteranatomi opplever de fleste gravide at det er flott å se hjertet slå, og graviditeten oppleves mer virkelig. For å vurdere fosterutvikling og se mer detaljert på fosteranatomi anbefales det å komme tilbake mellom uke 12-14.
Når kan vi fortelle til andre om graviditeten?
Dette er det ikke noe fasitsvar på. Mange har lyst å fortelle de aller nærmeste tidlig, andre venter med å informere venner og familie til etter man har vært på ultralyd i uke 12 og sett at fosteret vokser fint og at det som er mulig å se tidlig ser normalt ut. Etter uke 12 er også faren for spontanabort lav. Noen venter helt til uke 18 før de føler seg trygge. Når man har vært på 18 ukers ultralyd der alle funn er normale.
Skal gravide ta folat i svangerskapet? 
Ja, så tidlig som mulig i svangerskapet, og aller helst før du blir gravid, bør du ta tilskudd av folat, 400 mikrogram per dag, frem til 12. svangerskapsuke. Tilskudd av folat kan forebygge ryggmargsbrokk. Matvarer som inneholder mye folat er: Grove kornprodukter, Frukt, Grønnsaker - særlig grønne grønnsaker som: Brokkoli, grønnkål, rosenkål og spinat. Les mer om mat og graviditet på bloggen vår. 
2021 Ultralydjordmor Bergen - Personvern
crossmenuarrow-right