Gravid og mat
Gjennom svangerskapet er det noe mat du skal være spesielt forsiktig med og som kan inneholder mikroorganismer eller miljøgifter som kan være skadelig for fosteret. Samtidig er det andre næringsstoff som er viktig for utviklingen av fosteret, og derfor viktig at du får i tilstrekkelige mengder. Her gir vi deg en oversikt over hva du skal være oppmerksom på
Gravide og fisk, sushi og annen sjømat
Fisk og sjømat kan inneholde mikroorganismer eller fremmedstoffer som kan være skadelig for fosteret. Her er en liste over fisk og sjømat du bær unngå:
Gravid, kjøtt og spekemat
Generelt anbefales alle å være forsiktig med rødt kjøtt, og spesielt kjøttprodukter som er bearbeidet, som pølse- og farseprodukter. Anbefalingen er…
Gravide og lakris
Det er derfor umulig å fastsette et nivå for hvor mye lakris gravide trygt kan spise, viser en risikovurdering som Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) har laget på oppdrag fra mattilsynet.