Ultralyd fra uke 11-14

Ingen henvisning - ingen ventetid - topp moderne utstyr

Ultralyd

Bestill time

Hva kan man forvente på ultralyd i uke 11-14?

En ultralyd i uke 11-14 er en vurdering av fosteret anatomiske utvikling. Jeg ser om fosterutviklingen ser normalt ut så langt svangerskapet. Jeg viser frem fosteret i forståelige bilder og forklarer grundig de ulike bildene. Jeg henviser videre til Haukeland Sykehus dersom noe avviker fra det normale.

Kan man se kjønnet?

Ved ultralyd kan jeg allerede i uke 13-14 se kjønn. 

Hva får du med deg?

Hos oss får du bilder og video sendt direkte til din telefon. Etter endt undersøkelse får du tilsendt en link på sms eller mail hvor du kan laste ned ultralydbildene.  

Slik gjør vi ultralyd i uke 11-14

Man kan gjøre innvending eller utvendig ultralyd. Hvilke måte man velger er avhengig av hvor langt du har kommet i svangerskapet og hvordan fosteret ligger til rette når vi skal gjøre ultralyd. 

Utvendig ultralyd 

Ved utvendig ultralyd ligger du på en benk med magen bar. Det blir brukt en ultralydgele på huden for å få frem bilder. Denne undersøkelsen er helt smertefri. Når du ligger på benken kan du følge med på ultralydbildene på en skjerm montert på veggen. 

Innvending ultralyd

Ved innvendig ultralyd gjør man ultralyd gjennom skjeden. Dette er vanligvis ikke smertefullt. I løpet av undersøkelsen blir det tatt en rekke bilder og målinger. Dette ser du på en skjerm og bildene blir sendt direkte til din telefon etter endt undersøkelse. 

Vi har topp moderne utstyr

Ser vi noe som kan tyde på avvik eller at fosteret trenger ekstra oppfølging blir du henvist til kvinneklinikken på Haukeland Sykehus. 
Vi holder høy etisk standard og følger helsedirektoratet retningslinjer for bruk av ultralyd i svangerskapet. 
2021 Ultralydjordmor Bergen - Personvern
crossmenuarrow-right