Ultralyd fra uke 15

Ingen henvisning - ingen ventetid - topp moderne utstyr

Hva kan man forvente på ultralyd fra uke 15

I denne undersøkelsen vil vi studere alle fostrets organer. Vi ser på hode, hjerne, ryggrad, nakke, hjerte, mage, nyrer, blære, armer og ben, og vurderer mengden fostervann. Vi måler hodet, midjen og lårbenet og beregner en omtrentlig termin.

Vi tar alltid bilder men det er fosterets stilling som avgjør hvor fine bilder det blir.

Kan man se kjønnet?

Ja det er mulig å se kjønn. Ultralydjordmor sier bare kjønnet hvis det er ønskelig. 

Hva får du med deg?

Hos oss får du bilder og video sendt direkte til din telefon. Etter endt undersøkelse får du tilsendt en link på sms eller mail hvor du kan laste ned ultralydbildene.  

Vekstkontroll: fra uke 15-40

Ultralyd for å se om baby vokser normalt, vurderer fostervannsmengde, vurderer fosterbevegelser og fosterleie. På slutten av svangerskapet kan vi estimere fødselsvekt.

Vekstkontroll gjøres utvendig

Slik gjør vi ultralyd fra uke 15

Man kan gjøre innvending eller utvendig ultralyd. Hvilke måte man velger er avhengig av hvor langt du har kommet i svangerskapet og hvordan fosteret ligger til rette når vi skal gjøre ultralyd. Ultralyd i uke 15 gjøres mest abdominalt/utvendig.

Utvendig ultralyd 

Ved utvendig ultralyd ligger du på en benk med magen bar. Det blir brukt en ultralydgele på huden for å få frem bilder. Denne undersøkelsen er helt smertefri. Når du ligger på benken kan du følge med på ultralydbildene på en skjerm montert på veggen.

Innvending ultralyd

Ved innvendig ultralyd gjør man ultralyd gjennom skjeden. Dette er vanligvis ikke smertefullt men kan oppleves litt ubehagelig. I løpet av undersøkelsen blir det tatt en rekke bilder og målinger. Dette ser du på en skjerm og bildene blir sendt direkte til din telefon.

Vi har topp moderne utstyr

Ser vi noe som kan tyde på avvik eller at fosteret trenger ekstra oppfølging blir du henvist til kvinneklinikken på Haukeland Sykehus. 
Vi holder høy etisk standard og følger helsedirektoratet retningslinjer for bruk av ultralyd i svangerskapet. 
2021 Ultralydjordmor Bergen - Personvern
crossmenuarrow-right