Ultralyd fra uke 7-10

Ingen henvisning - ingen ventetid - topp moderne utstyr

Hva kan man forvente på ultralyd i uke 7-10?

Tidlig i svangerskapet kan man se om hjertet slår, man kan se at fosteret ligger inni livmoren, man kan telle fostre og man kan måle fosteret for å anslå ca termin.
Selv om det er for tidlig å vurdere fosteranatomi veldig tidlig i svangerskapet opplever de fleste gravide at det er flott å se hjertet slå, og graviditeten oppleves mer virkelig.
For å vurdere fosterutvikling og se mer detaljert på fosteranatomi anbefales å komme tilbake mellom uke 12-14.

Hva får du med deg?

Hos oss får du bilder og video sendt direkte til din telefon. Etter endt undersøkelse får du tilsendt en link på sms eller mail hvor du kan laste ned ultralydbildene. OBS! Kommer du inn før uke 7+0 er ikke fosteranlegget nok utviklet og vi kan ikke forvente å se hjerteslag eller ta noen bilder. 

Slik gjør vi ultralyd i uke 7-10

Man kan gjøre innvending eller utvendig ultralyd. Hvilke måte man velger er avhengig av hvor langt du har kommet i svangerskapet og hvordan fosteret ligger til rette når vi skal gjøre ultralyd. 

Utvendig ultralyd 

Ved utvendig ultralyd ligger du på en benk med magen bar. Det blir brukt en ultralydgele på huden for å få frem bilder. Denne undersøkelsen er helt smertefri. Når du ligger på benken kan du følge med på ultralydbildene på en skjerm montert på veggen. 

Innvending ultralyd

Ved innvendig ultralyd gjør man ultralyd gjennom skjeden. Dette er vanligvis ikke smertefullt men kan oppleves litt ubehagelig. I løpet av undersøkelsen blir det tatt en rekke bilder og målinger. Dette ser du på en skjerm og bildene blir sendt direkte til din telefon. 

Vi har topp moderne utstyr

Ser vi noe som kan tyde på avvik eller at fosteret trenger ekstra oppfølging blir du henvist til kvinneklinikken på Haukeland Sykehus. 
Vi holder høy etisk standard og følger helsedirektoratet retningslinjer for bruk av ultralyd i svangerskapet. 
2021 Ultralydjordmor Bergen - Personvern
crossmenuarrow-right